Източник ТМПЦ - Фото Веселин ВасилевСъобразно противоепидемичните мерки, Драматичен театър Стоян

...
Източник ТМПЦ - Фото Веселин ВасилевСъобразно противоепидемичните мерки, Драматичен театър Стоян
Коментари Харесай

Варненският театър вече има скулптурен портрет на своя патрон Стоян Бъчваров

Източник ТМПЦ - Фото Веселин Василев

Съобразно противоепидемичните ограничения, Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “ при Театрално-музикален продуцентски център Варна измести честването на 100-годишния си празник от 12 и 13 март 2021 година с един месец по-късно на 12 и 13 април 2021 г. 
В празния спектакъл актьорите поканиха на Благовещение единствено театралната легенда Грациела Бъчварова и Явор Пенев, създателя на бюст-паметника на патрона Стоян Бъчваров. 

На къса и вълнуваща гала двамата смъкнаха покривалото от скулптурния портрет на Стоян Бъчваров, а Даниела Димова, шеф на ТМПЦ Варна и Веселина Михалкова, артистичен шеф на държавна такса „ Стоян Бъчваров “, прерязаха лентата. 

Просълзена, Грациела Бъчварова сервира първите цветя пред бюст-паметника на своя изтъкнат предходник. Тя благодари на управлението на театъра за достойнството да открие скулптурния портрет на Стоян Бъчваров и изрази насладата си, че това става, в случай че не на рождения ден на театъра, то в същия месец - театралния месец март, в навечерието на Световния ден на театъра и на подобен прекрасен християнски празник като Благовещение. Пожела здраве, мощни постановки и възторжена аудитория.

Даниела Димова посочи удовлетворението си, че скулптурният портрет на Стоян Бъчваров е към този момент факт и след отпадането на ограничаващите ограничения патронът почтено ще посреща публиката в своя спектакъл. Тя разкри, че бюст-паметникът идва на мястото на предходния, липсващ преди повече от 32 години при предпоследния ремонт на театъра през 1989 година За 100-годишния празник на Варненския спектакъл Художественият съвет на ТМПЦ, с единомислещо решение, разпорежда плана за нов бюст-паметник на младия ваятел Явор Пенев и дружно с него избира фотографията за насочна точка на креативните му търсения.

След откриването на скулптурния портрет на Стоян Бъчваров отец Дончо Александров от Храм " Свети Атанасий " отслужи водосвет за здраве и благополучие и насочи хубави послания към актьорите и всички заети във Варненския спектакъл, който служи на изкуството към този момент цялостен век.

 





Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР